نوع همکاری : همکار
کارفرما : سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان
سال طرح : 1395
مشاهده سایر طرح های سید محمد صلواتیان
اين تحقيق به منظور بررسي تاثير باکتري لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس و غلظت مناسب آن روي درصد بقاء و رشد ميگوي جوان (Litopenaeus vannamei) اجرا گرديد. در اين آزمايش لاکتوباسيلوس جدا شده از دستگاه گوارش ميگوي جوان به غذاي تجاري پلت ميگو به عنوان پروبيوتيک اضافه گرديد. با خيساندن غذاي ميگو در سوسپانسيون لاکتوباسيلوس،6 نوع جيره با غلظت هاي مختلف لاکتوباسيلوس در پلت شامل 1010، 109، 108، 107، 106 و کنترل، درون باکتري لاکتوباسيلوس تهيه شد. پس از 60 روز غذا دهي با اين تيمارها، بچه ميگوهايي که با لاکتوباسيلوس با غلظت 108 تغذيه شده بودند، بيش ترين افزايش وزن را از خود نشان دادند. ميانگين افزايش وزن در تيمارها هر چه از غلظت 108 به 106 و هر چه از غلظت 108 به1010 در جيره ها رفته، ميانگين وزن روند نزولي نشان داد. همچنين در افزايش وزن، جذب غذا، رشد روزانه و ضريب تبديل غذايي بين تيمارها و کنترل، اختلاف معني دار آماري وجود دارد (p<0.05). اين درصد بقاء بين کنترل و تيمارها اختلاف معني دار آماري را نشان داد، اما درکيفيت آب و ترکيب بيوشيميايي ميگو بين کنترل و تيمارها اختلاف معني دار آماري وجود نداشت (p>0.05). با اضافه کردن لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس رشد و درصد بقاء ميگوي جوان را به طور معني داري بهبود بخشيد (p<0.05). بنابراين مي توان نتيجه گرفت که باکتري آزمايش شده مي تواند به صورت يک پروبيوتيک با غلظت 108 سلول در گرم، در غذاي ميگوي جوان به کار رود.